Voor elk wat wils

urenlang wandelen met of zonder wandelkaart

Wandelen

Vanuit Lhee kun je heerlijk wandelen door het bos en over de heide. Er zijn diverse uitgestippelde wandelroutes van 3 km tot 13 km. Ook zijn er speciale wandelroutes voor wandelaars met mobiele beperking of met kinderwagen. Alles over de wandelpaden in het Dwingelderveld lees je op de site van Nationaal Park Dwingelderveld of op de site van Natuurmonumenten.

vele fietspaden vanuit Lhee

Fietsen

Er zijn vele prachtige fietsroutes door en om het Dwingelderveld. Vanuit de B & B ben je in enkele minuten in het bos. Op de site van Nationaal Park Dwingelderveld zijn diverse routes voor de gewone fiets en voor de ATB te downloaden.
Behalve door het bos, is het ook prachtig te fietsen door de landerijen naar Diever of naar Havelte. Je hebt prachtige vergezichten en komt mooie oude dorpjes tegen.

wandelen of fietsen naar B&B in Dwingeloo

Brinkdorp Dwingeloo

Dwingeloo is een prachtig oud brinkdorp, waar altijd iets te beleven is. Er zijn vele eetgelegenheden op de brink tot in het bos bij Lhee. In 2011 werd Dwingeloo uitgeroepen tot het groenste dorp van Nederland.
Vlak buiten Dwingeloo ligt Havezathe Oldengaerde. Dit is een van de best bewaarde havezathen van Drenthe. Stichting Het Drentse landschap beheert het landgoed.
In Dwingeloo en omgeving wordt veel georganiseerd. Kijk op deze agenda voor de komende activiteiten.

overnachten bij de Shakespeare spelen in Diever

Shakespearetheater

Shakespeare Theater Diever is een openluchttheater dat elk jaar een nieuw stuk van Shakespeare ten tonele brengt. De amateur toneelvereniging is van grote kwaliteit en verrast de kijkers ieder jaar weer door haar originele uitvoering, waarbij verbazing, woede, verdriet en humor om voorrang dringen. Alles over de voorstelling van dit jaar en het bestellen van kaarten, vindt u op de site van het Shakespearetheater. In juli zijn de try-outs, in augustus en september de normale voorstellingen.

overnachten in B&B Lhee tijdens oogstdag

Oogstdag Lhee

Op de 2e zaterdag van augustus wordt de Oogstdag gehouden (10.00 - 17.00 uur). Boeren maaien rogge met zeis en sikkel, paarden trekken de maaimachine en zelfbinder, de garven worden gebonden. De notaris houdt boelgoed, de bakker kneedt het deeg voor de veldoven, het zandtapijt wordt gestrooid, de was gedaan en de boerenkapel blaast een vrolijk deuntje in de schaduw van de korenmijt. Kortom er is veel te zien op de Oogstdag. Als gast van B & B Lhee woon je 'midden op de markt' en hoef je geen entree te betalen.

Planetron Dwingeloo. Nabij Astron.

Sterrenkijken

In het Planetron van Dwingeloo zijn diverse sterrenkijkavonden. Een sterrenkijkavond is een ware belevenis voor jong en oud. Je krijgt een Live-Planetarium voorstelling, rondleiding door de sterrenwacht en je mag zelf door een telescoop kijken. Op de website van het Planetron zijn de sterrenkijkavonden aangegeven en kun je direct reserveren.

schaapskooi Lhee op loopafstand van de b&b

Dwingelder schaapskudde

De schaapskooi van Natuurmonumenten bevindt zich in Lhee. De schaapskudde is van mei tot en met september tussen 10.00 uur en 17.00 uur op de heide te vinden. Schaapherder Johan Coelingh heeft speciaal een knuffelkwartiertje ingesteld voor kinderen en ouders om nader kennis te maken met de schapen en in het voorjaar met de lammetjes. Zo rond 17.00 uur kun je er terecht. De schaapskooi ligt Achter 't Zaand 4 in Lhee. In Ruinen is ook een schaapskooi, dicht bij het bezoekerscentrum.

Herdenkingskamp Westerbork

Herinneringskamp Westerbork

In het herinneringscentrum worden de levens van honderdduizend Nederlandse Joden in herinnering gehouden. Op het terrein van kamp Westerbork staan een oude barak en een woning van een kampcommandant. Op de site van Kamp Westerbork vind je uitgebreide informatie over de geschiedenis van kamp Westerbork, het kampterrein en de monumenten en het museum, het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

fietsen naar de Maatschappij van Weldadigheid in Frederiksoord

Maatschappij van Weldadigheid

De in 1818 gestichte Maatschappij van Weldadigheid heeft het doel om kansarme mensen overal uit het land een nieuwe kans van bestaan te bieden. Op de grens van Drenthe, Friesland en Overijssel koopt de stichter generaal Johannes van den Bosch stukken zand- en heidegrond om het project mogelijk te maken. Er komen ongeveer 450 koloniehuisjes in de vrije koloniƫn Frederiksoord, Wilhelminaoord en Willemsoord. In Museum de Koloniehof, gevestigd in Frederiksoord wordt het unieke verhaal van de Maatschappij van Weldadigheid verteld.
Het erfgoed is voorgedragen als kandidaat voor de Unesco Werelderfgoedlijst.

prachtig museumdorp Orvelte op fietsafstand van Lhee

Museumdorp Orvelte

In Orvelte staan prachtige, rietgedekte Saksische boerderijen en andere rustieke gebouwen. Mooi om langs te wandelen, maar nog leuker om ook eens van binnen te bekijken. Bij een aantal van de boerderijen ben je van harte welkom! De winkels in Orvelte zijn helemaal van deze tijd. Je kunt in het dorp o.a. terecht voor streekproducten en souvenirs. Ook het Oudhollandse snoep - van polkabrokken tot ulevellen - ontbreekt hier niet! De winkels zijn ook op zondag geopend. Alles over het dorp lees je hier.